top of page

Coronavirus Info: Uw gezondheid, gevolgen voor de werkgelegenheid en sociale verkiezingen.

De huidige gezondheidscrisis vereist dat ieder van ons zich aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften houdt. Om te voorkomen dat u informatie krijgt die niet is bijgewerkt, gebruiken we, voor zover mogelijk, links naar officiële informatie die regelmatig wordt bijgewerkt.

Als het gaat om hygiëne en gezondheid is het belangrijk dat alle burgers zich houden aan dezelfde regels die de overheid in dit opzicht voor alle burgers heeft vastgelegd.

De pandemie heeft gevolgen voor de arbeidsorganisatie, de preventieve maatregelen en het arbeidsrecht.

De regering heeft de cruciale en noodzakelijke activiteiten op een rijtje gezet, onder meer door middel van gezamenlijke comités.

Uw werkgever kan besluiten om zijn toevlucht te nemen tot tijdelijke economische werkloosheid zoals ze dat doen voor 1 miljoen andere werknemers in dit land. De overheid heeft de regels veranderd om ze sneller te maken en de uitkeringen te verhogen, ook al is het referentie-inkomen hier, net als elders, gemaximeerd op een beperkt bedrag (2754 €/maand).

Ten slotte worden de sociale verkiezingen in X+36 bevroren. De sociale partners zijn het eens geworden over het beginsel van de bescherming van de rechten en plichten van werkgevers en werknemers. De verkiezingen zullen waarschijnlijk in het najaar (november) plaatsvinden.

Zorg voor jezelf en je geliefden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page