top of page

Glijdende werktijden = klokken !


Het wetsvoorstel werkbaar werk bevat verschillende onderdelen (13) en is een lijvig document. Over de verschillende onderdelen zullen later InfoSheets worden opgesteld. Eén van de bepalingen betreft de organisatie van de glijdende werktijden.

Dit was tot nu toe in principe wettelijk niet geregeld maar werd oogluikend toegestaan. In het wetsvoorstel wordt dit echter expliciet geregeld. Een opmerkelijk punt hierbij is dat, wanneer men glijdende werktijden invoert, men vanaf nu wettelijk verplicht is om per werknemer en per dag de duur van de arbeidsprestaties op te nemen. In praktijk betekent dit meestal dat er een tijdsregistratie systeem zal worden ingevoerd.

De wet stipuleert tevens dat er moet worden vastgelegd wat de stamtijden (verplicht aanwezig) en de glijtijden zijn, hoeveel er kan worden gepresteerd boven of onder de wekelijks gemiddelde arbeidsduur en beperkt de overdracht van krediet tot maximaal 12 uren. Later meer hier over.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page